Home

Lokale omroep WFM staakt fusie overleg

Nieuws - Klik meer... voor het Laatste nieuws

Fusie omroepen WFM en Groesbeek gaat niet door

WFM, de lokale omroep van Ubbergen en Millingen aan de Rijn, heeft de fusie-onderhandelingen met Omroep Groesbeek afgebroken. Dit laat de WFM omroep op haar site weten.

Plannen om te fuseren
Vanwege de aanstaande gemeentelijke fusie van Millingen, Ubbergen en Groesbeek (MUG) waren de beide omroepen ruim een jaar geleden besprekingen gestart die moesten leiden tot een nieuwe omroep voor de fusiegemeente.


Onvoldoende vertrouwen
Oorzaak voor het stoppen van de fusiebesprekingen is gelegen in onvoldoende vertrouwen tussen de besturen van beide omroepen. WFM heeft de indruk dat er meer sprake is van een overname dan van een gelijkwaardige fusie. Er waren meningsverschillen omtrent onder andere de naamgeving van de nieuwe omroep en de huisvesting.

Gemeentenaam zorgt voor problemen

Zo wilde WFM een nieuwe, neutrale naam voor de nieuwe omroep, terwijl Omroep Groesbeek bleef vasthouden aan de naam Groesbeek of eventueel Berg en Dal, mocht de nieuwe gemeente zo gaan heten.

De Voorzitter van WFM  Paul Ekelschot betreurd de stap van het bestuur, daar hij nog wel mogelijkheden zag om tot een nieuwe gezamenlijke omroep te komen.
Hij heeft dan ook aangekondigd i.v.m. met zijn politieke bestuurlijke werkzaamheden met onmiddellijke ingang geen deel meer kan uitmaken van het bestuur.


Lees meer.... op De Groesbeek site

 
Gemeente Nieuws