Home Pers en Media Gratis auto opladen met zonne-energie op je bedrijventerrein

Gratis auto opladen met zonne-energie op je bedrijventerrein

Persbericht - Klik meer... Persberichten

­­­Vrijdag 9 oktober a.s. om 10.30 uur, op de dag van de duurzaamheid, zal Harriët Tiemens, wethouder Gemeente Nijmegen, de zonnefarm van Bedrijventerreinen Nijmegen Zuid (BNZ) openen. Met de realisatie van deze zonnefarm zet de vereniging van BNZ een belangrijke stap naar een meer duurzame toekomst van het bedrijventerrein.

De zonnefarm is tot stand gekomen in het kader van het project SWADT:  Samen Werken Aan Duurzame Toekomst, een initiatief van BNZ voor, door en met Nijmeegse ondernemers. Een groep van actieve duurzame ondernemers van BNZ heeft dit initiatief ondersteund en gerealiseerd.

De zonnefarm is een combinatie van zonnepanelen en laadpalen. Overdag leveren de zonnepanelen de stroom aan de laadpalen voor elektrische auto’s. Als er geen afname is van de stroom via de laadpalen, wordt de stroom terug geleverd aan het Nijmeegse energiebedrijven Huismerk Energie en De Groene Stroomfabriek.

De leden van BNZ kunnen tijdens kantooruren gratis gebruik maken van deze zonnestroom om hun elektrische auto op te laden. Overigens hebben de geplaatste laadpalen de hoogste capaciteit in de regio Nijmegen waardoor het opladen weinig tijd in beslag neemt.

 

Tegelijkertijd is de zonnefarm met laadpalen een proeftuin voor Huismerk Energie en De Groene Stroomfabriek voor verdere innovatie op het gebied van duurzaamheid. Zo zullen zogenoemde ‘slimme’ laadpalen in de praktijk worden getest en worden er op dit moment samen met de HAN voorbereidingen getroffen om ook opslag en accutechniek voor kantoren te ontwikkelen. Daarmee leveren Huismerk Energie en De Groene Stroomfabriek een concrete lokale bijdrage aan de verduurzaming van het energiegebruik in Nijmegen.

Bij gebleken succes wil De Groene Stroomfabriek dit concept uitrollen op meer bedrijventerreinen. De onlangs gewijzigde fiscale wetgeving maakt het voor ondernemers aantrekkelijk om samen met andere partijen duurzaam te ondernemen. Op basis van dergelijke samenwerkingsverbanden wordt een impuls gegeven aan duurzame innovatie.

Bedrijventerrein Nijmegen Zuid (BNZ) is een bedrijvenvereniging met een persoonlijk gezicht die zich actief inzet voor de belangen van haar leden. SWADT is een project van BNZ, met een groep ondernemers die zich actief inzet voor de verduurzaming van het bedrijventerrein. Deelnemers aan  SWADT zijn BNZ, Athlon, Battery Fact, Solesta Zonneboilers en Zonnepanelen, Réstate en Huismerk Energie/ De Groene Stroomfabriek.

Huismerk Energie is hèt Nijmeegse energiebedrijf dat uitsluitend duurzame stroom van hernieuwbare bronnen uit Nederland aan haar klanten (consumenten) levert. Door samenwerking, innovatie en ondernemerschap wil Huismerk Energie de verduurzaming van het lokale energiegebruik stimuleren. Het nieuwe windpark Nijmegen-Betuwe bijvoorbeeld is een lokale leverancier van groene  stroom aan Huismerk Energie.

De Groene Stroomfabriek is het onlangs opgerichte zakelijke label van Huismerk Energie, waarbij de focus ligt op maatwerk voor de zakelijke klant, die prijs, persoonlijke service en duurzaamheid belangrijk vindt.

 
Contact - Meld uw evenement!

Heeft u iets leuks of juist iets minder leuks te melden? stuur ons Uw nieuws tip!!

Stuur Uw foto's (met onderwerp omschrijving) naar ons toe en wij plaatsen het op OOIJPOLDERNIEUWS

Wij komen eventueel bij u langs als het mogelijk is? Om een fotoreportage te maken van Uw activiteit of gebeurtenis.

mail: redactie@ooij2000.nl

Bel onze redactie: 
0651042124
0246632704