Home Agenda-Activiteiten BURGERINITIATIEF ORGANISEERT EXCURSIE NAAR HET SOONWALD (DUITSLAND)

BURGERINITIATIEF ORGANISEERT EXCURSIE NAAR HET SOONWALD (DUITSLAND)

Nieuws - Tegenwind Reichswald

Persbericht

 

BURGERINITIATIEF ORGANISEERT EXCURSIE NAAR HET SOONWALD (DUITSLAND)

 

Kranenburg, 5 januari 2016 – Wat zijn de consequenties van de bouw van windturbines voor een bosgebied? Wat zijn de uitwerkingen van draaiende turbines op mens, dier en natuur? Dat en meer kunnen geïnteresseerden zelf ervaren tijdens een dagexcursie naar het natuurpark Soonwald op 23 januari. De excursie wordt door het burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’ georganiseerd. Deelname kost 19€ p.p. (plus eventuele uitgaven voor consumpties ter plekke). Omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is, raadt het burgerinitiatief aan snel te reageren. Aanmelden kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Aanleiding voor de excursie is het voornemen van de gemeente Kranenburg en grondeigenaar ‘Wald & Holz NRW’ een dozijn grote windturbines te bouwen in het Reichswald. “Het idee om windturbines in een bos te bekijken kwam tijdens een van onze maandelijkse vergaderingen naar voren”, aldus Hubert Zillig, voorzitter van het burgerinitiatief. “Nu hebben we de excursie dan ook daadwerkelijk gepland en georganiseerd.”

 

De 300 km lange busrit voert op 23 januari naar het natuurpark Soonwald, dat tot de gemeente Rhein-Hunsrück-Kreis (Rheinland Pfalz) behoort. Vertrek- en eindpunt is de ‘Frische-Arena’ in Kranenburg. Aan de excursie kunnen ook geïnteresseerde Nederlandse burgers deelnemen. “Uit gesprekken met niet-leden bleek dat er ook buiten ons burgerinitiatief de wens bestaat een voorbeeld te bezichtigen van wat in Kranenburg e.o. onderwerp van discussie is. Zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn, verwelkomen wij daarom ook deze mensen.” De kosten voor een plaats in de bus bedragen 19€ per persoon. Er dient voor eigen eten en drinken gezorgd te worden.

 

“We hebben de voorzitter van het lokale burgerinitiatief bereid gevonden om ons te informeren en als gids te fungeren”, aldus Zillig. Op de bestemming aangekomen zullen de deelnemers vanuit de bus eerst het windpark vanaf een afstand bekijken. Daarna gaat het te voet naar minstens één turbine. De turbines in het Soondal zijn in omvang en standplaats vergelijkbaar met de geplande turbines in het Reichswald. Aansluitend is er tijdens een restaurantbezoek de mogelijkheid voor discussie en het stellen van verdere vragen. Zillig: “Ook tijdens de heen- en terugreis is er alle gelegenheid om informatie uit te wisselen. Er zullen leden van onze vereniging aanwezig zijn die kennis hebben van het Reichswald, zijn geschiedenis, zijn ecologische waarde en de omgeving. Met alle plezier beantwoorden zij vragen van de deelnemers en vertellen over het Reichswald. Niet alleen over de concrete windparkplannen maar ook over algemene zaken en aanvullende achtergrondinformatie.”

 

Aanmelden voor de excursie kan via e-mail ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of telefoon (+49 (0)1573 9043542). Het programma valt terug te lezen op http://tegenwindreichswald.eu/2015-12-soonwald-nl.html. Indien nodig zal het burgerinitiatief ook mensen zonder toegang tot internet van informatie voorzien.

 
Contact - Meld uw evenement!

Heeft u iets leuks of juist iets minder leuks te melden? stuur ons Uw nieuws tip!!

Stuur Uw foto's (met onderwerp omschrijving) naar ons toe en wij plaatsen het op OOIJPOLDERNIEUWS

Wij komen eventueel bij u langs als het mogelijk is? Om een fotoreportage te maken van Uw activiteit of gebeurtenis.

mail: redactie@ooij2000.nl

Bel onze redactie: 
0651042124
0246632704