Home Agenda-Activiteiten ROZENMAONDAG OPTOCHT IN BEEK AFGELAST

ROZENMAONDAG OPTOCHT IN BEEK AFGELAST

Nieuws - Klik meer ... Beek - nieuws

ROZENMAONDAG OPTOCHT IN BEEK AFGELAST

Zojuist heeft de veiligheidsregio onder leiding van de burgemeester advies gegeven over de weersomstandigheden in de uren voor, tijdens en ook na de optocht. Het risico op windstoten van rond de 80 km/u tijdens de optocht en het wegrijden van de wagens naar maar liefst 23 verschillende plaatsen op een later tijdstip waar nog meer wind wordt verwacht, is te risicovol.
Er is daarom besloten de veiligheid te kunnen garanderen en de optocht af te gelasten. Dit vinden wij als organisatie een verschrikkelijk besluit, maar risico's willen wij t.a.t. vermijden.

Uiteraard gaan alle feesten in de cafés en de feesttent in Beek WEL door. Kom dus, ondanks deze teleurstelling, vooral carnaval vieren in de Heksenketel! Prins Jurgen de Bonenteller en zijn gevolg verdient dit feest en roept jullie allemaal op om naar Beek te komen!!!!

 

 

Stichting Rozenmaondag Optocht 2016


NOG GEEN DEFINITIEF BESLUIT ROZEN-MAONDAG

Wij kunnen op dit moment nog geen definitief besluit nemen over het al dan niet doorgaan van de 42e Rozen-Maondag Optocht. De stichting is zich bewust van het late tijdstip van communiceren, maar wil het advies van de veiligheidsregio en gemeente afwachten. In overleg met de gemeente zullen wij uiterlijk 11.30 uur communiceren wat ons definitieve besluit zal zijn.

Beste Carnavalisten, Narren en Narinnen,

In verband met de weersvoorspellingen van komende nacht en morgen wordt morgenvroeg uiterlijk om 09:30 uur een besluit genomen of de Rozenmaondag Optocht 2016 te Beek door gaat.

Dit doen wij dan uiteraard in overleg met de Gemeente en de Politie.

Wij willen er alles aan doen om het morgen door te laten gaan maar wij, als Stichting, willen de veiligheid voor de toeschouwers en deelnemers kunnen blijven waarborgen. Hopelijk heeft u hier begrip voor.

Alle deelnemers zullen morgenvroeg rond 10:00 uur benaderd worden als het niet doorgaat.

Voor meer nieuws morgenvroeg kunt u de website blijven volgen…

Met vriendelijke groet,

Stichting Rozenmaondag Beek-Berg en Dal

http://www.rozenmaondag.nl/

 
Gemeente Nieuws