Home

Politie onderzoek pand aan de Zeelandsestraat in Millingen

Nieuws - Klik meer ... Millingen a/d Rijn - nieuws

 
Foto-Marcel Vink

Millingen aan de Rijn/Nijmegen, 02-11-2011 o De Districtsrecherche van Tweestromenland heeft in verband met een omvangrijk onderzoek naar witwassen en hennepteelt woensdag twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Millingen aan de Rijn. Op een groot aantal zaken is conservatoir beslag gelegd.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie is de recherche met een onderzoek gestart. Dit onderzoek loopt inmiddels enkele maanden en is gericht op crimineel verkregen vermogen afkomstig uit drugshandel. Onderzocht wordt of ogenschijnlijk legale autohandel gebruikt wordt voor het witwassen van illegale inkomsten.


Doorzoeking en inval

Woensdagochtend heeft onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking plaatsgevonden in een woning in Millingen aan de Rijn. Bij de zoeking is conservatoir beslag gelegd op de woning, drie autos, een heftruck, paardentrailer, 2 vuurwapens, een hoeveelheid sieraden en bankrekeningen. Tevens werden diverse goederen in beslag genomen voor verder onderzoek, daaronder administratieve bescheiden. Op hetzelfde moment vond er een inval plaats bij een bedrijf in Nijmegen. Daar zijn naast twee veegautos ook 30 personenautos in beslag genomen, waaronder een aantal kostbare exemplaren. Twee autos bleken van diefstal afkomstig. Ook op de autos is conservatoir beslag gelegd. Daarnaast werd op een woning in Groesbeek conservatoir beslag gelegd.

Door het witwassen van met criminele activiteiten verdiend geld ontstaat er verwevenheid tussen de boven- en onderwereld. Daarmee vormt het een bedreiging voor de rechtsorde.

De aanpak van witwassen is een prioriteit van politie en Openbaar Ministerie.

Samenwerking met partners

In het onderzoek werkt de Districtsrecherche, onder leiding van het Openbaar Ministerie, samen met onder andere het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), Belastingdienst, politieteam Groesbeek en het Openbaar Ministerie. Het KLPD leverde bijvoorbeeld speciale onderzoeksapparatuur en een geldhond. Beiden werden tijdens de doorzoeking ingezet.
Behalve het conservatoir beslag heeft de Belastingdienst op diverse goederen fiscaal beslag gelegd in verband met het niet opgeven van bepaalde inkomsten.

Ook Bureau Financiële Onderzoeken en de afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie bieden met hun expertise ondersteuning in het onderzoek. Via internetrecherche bleek dat de verdachte op het internet autos te koop aanbood; hier is verder onderzoek naar verricht. VOA helpt onder meer met de identificatie van autos.

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en worden verhoord. Beiden zijn in verzekering gesteld. Zij worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en het witwassen van gelden. Het onderzoek zal naar verwachting zeker enkele weken gaan duren. (08)

Bron:
Regio Gelderland-Zuid
Politie Gelderland-Zuid

 

 
Contact - Meld uw evenement!

Heeft u iets leuks of juist iets minder leuks te melden? stuur ons Uw nieuws tip!!

Stuur Uw foto's (met onderwerp omschrijving) naar ons toe en wij plaatsen het op OOIJPOLDERNIEUWS

Wij komen eventueel bij u langs als het mogelijk is? Om een fotoreportage te maken van Uw activiteit of gebeurtenis.

mail: redactie@ooij2000.nl

Bel onze redactie: 
0651042124
0246632704