Home

Grote politie-inval Moleveld Millingen aan de Rijn

Nieuws - Klik meer ... Millingen a/d Rijn - nieuws

Op woensdag 4 december,  heeft de politie meerdere zoekingen verricht in panden in zowel Gelderland als in Duitsland. Dit gebeurde in het kader van een groot opsporingsonderzoek naar diverse strafbare feiten, waar onder diefstal van voertuigen, handel in gestolen auto -onderdelen handel in hennep en witwassen. Deze actiedag is een gezamenlijk initiatief van de Regionale Recherche Oost-Nederland, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst, ondersteund door Defensie. 

Zie foto’s Peter Hendriks

 

Doorzoekingen: De doorzoekingen zijn verricht in totaal twaalf panden waaronder woningen maar ook bedrijfspanden in Wijchen, Millingen aan de Rijn, Groesbeek, Beuningen, München, Kranenburg en Nijmegen. Dure auto`s: Bij de zoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen zoals een Ferrari, een Porsche en een Audi. Ook is er veel administratie en een grote inventaris gestolen auto-onderdelen aangetroffen. Harddrugs en wapens: De politie heeft ruim een halve kilo cocaïne, negen kilo amfetamine en vijftien zakken weet in beslag genomen. Er werd in een bedrijfspand en in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo’n 2000 planten. De stroom bleek illegaal afgetapt en de kwekerij is ontmanteld. Ook zijn er meerdere vuurwapens in panden aangetroffen. Aan wie ze toebehoren is niet bekend. Onderzoek daarnaar is in volle gang. Aanhoudingen zijn niet uitgesloten. Afpakken crimineel vermogen: Deze wijze van optreden past in de landelijke gezamenlijke aanpak “Afpakken van crimineel vermogen” van de Nationale politie, Justitie en de Belastingdienst. Het is immers bekend dat het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.
Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Maar ook wordt het geld gebruikt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren. Bron: politie Gelderland zuid.

 
Contact - Meld uw evenement!

Heeft u iets leuks of juist iets minder leuks te melden? stuur ons Uw nieuws tip!!

Stuur Uw foto's (met onderwerp omschrijving) naar ons toe en wij plaatsen het op OOIJPOLDERNIEUWS

Wij komen eventueel bij u langs als het mogelijk is? Om een fotoreportage te maken van Uw activiteit of gebeurtenis.

mail: redactie@ooij2000.nl

Bel onze redactie: 
0651042124
0246632704